JAK ODSTRANIT TEPELNÉ MOSTY POMOCÍ PURENITU

11.9.2020 ISOparts s.r.o.

Ať už plánujete výměnu oken a dveří během rekonstrukce, nebo stavíte nový dům, pravděpodobně nechcete protopit víc, než je nutné. Aby nedocházelo ke zbytečným tepelným ztrátám, je třeba pečlivě přerušit všechny vzniklé tepelné mosty. Tento úkol hravě zvládnete pomocí purenitu.

CO JE PURENIT?

Purenit je produkt z tvrdé polyuretanové pěny vyráběný z polyuretanového recyklátu z vlastní produkce a polyisokyanurátu.  Má jedinečné materiálové vlastnosti, které se skvěle osvědčily právě při přerušování a zmenšování tepelných mostů. Ty vznikají zejména v místech, kde se stýkají dvě stavební konstrukce, a všude tam, kde je nižší vrstva tepelné izolace.

A v čem purenit oproti jiným materiálům vyniká? Především zvládne opravdu vysoké zatížení, až 6 tun. Hodí se tedy pod těžké HS portály, balkonové nebo vchodové dveře. Kromě toho je uživatelsky příjemný: lehce se opracovává, můžete do něj proto bez obav vrtat nebo frézovat, aniž by došlo k jeho poškození. K jeho aplikaci navíc není potřeba žádné speciální lepidlo, vystačíte si s těmi běžně dostupnými.

Purenit v případě namočení nebobtná, nemění strukturu, skvěle izoluje, nehnije, je odolný proti termitům, ale i rozpouštědlům, kyselinám a dalším chemikáliím. Purenitové desky se připravují v konkrétních požadovaných rozměrech, v případě potřeby je však lehce upravíte přímo na místě. Jde o velmi lehký materiál, manipulace s ním je proto snadná.

KDE SE PURENIT POUŽÍVÁ

Vzhledem ke svým vlastnostem se purenit nejčastěji používá pod vchodové dveře nebo těžké HS portály. Nic nebrání jeho použití ani pod klasickými okny. Jeho instalace je jednoduchá: deska v požadovaném rozměru je umístěna pod okna nebo dveře pomocí lepidla, připravené drážky zapadnou do spodního profilu oken nebo dveří… a je hotovo. Přes purenit můžete pokládat další vrstvy, například hydroizolaci nebo parozábranu.

Tento ekologický materiál splňuje vše, co od izolace čekáte: od odolnosti přes snadnou manipulaci po jednoduchou instalaci.

Chcete o tomto materiálu vědět víc, případně s námi probrat vaše možnosti nebo najít nejvhodnější řešení? Zavolejte nám, rádi vám poradíme.